Nieuws   Zoeken 

Chris' achterhookse mosterdsoep
Ingredienten: (4 pers.):
Wat he-j d’r veur neudig?
2 tabletten vleisbouillon
1 kleine prei
50 gram katenspek
1 etleppel öllie of margarine
1 bekertje crème fraîche
1 kuupke smeerkeze
2 flinke etleppels Gorsselse mosterd
3 etleppels allesbinder
zolt en pepper naor smaak
Bereiding:
. Hoo maak i-j dee soep?. Breng in ’n panne ’n liter water an de kok en doo de bouillontabletten daor in. Maak de prei schone en snie ‘m in heel dunne ringeskes. Snie ’t katenspek in mooi dunne reepkes. Bak ’t katenspek in de kokepanne met öllie of margarine krokant. Op kökkenpapier efkes uut laoten lekken. Klop de crème fraîche deur de bouillon. Reur daornao de mosterd d’r deur. Laot de soep weer op temperatuur kommen. Reur de smeerkeze d’r deur tut dee esmolten is. Verdeel de soep aover de borden. Doo ’t katenspek en de prei d’r ’t laatste in. Et smakelijk!.
Receptnummer: 13365 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
tja het is wel Achthoeks dialect,maar lekker
Mosterdwinkel Almen”. Dorpsstraat 39 7218 AC ALMEN. Tel. 0575-492173 Fax. 0575-492675. Email: info@mosterdwinkel. Nl www. Mosterdwinkel. Nl.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept