Nieuws   Zoeken 

Diana's kipfilet een beetje van mezelf, een beetje van jamie
Ingredienten: (2 pers.):
zakje stoneleeks
1 niet te dikke prei
stukje kipfilet ± 200 g
1 blik reuzenbonen van 400 g
uitgelekt en gewassen
1 teentje knoflook
gepeld en in plakjes
beetje verse groene kruiden
bijv. tijm
marjolein of oregano
blaadjes geplukt
scheutje droge witte wijn
1
4 dl So Light
zout en peper
± 1/3 flesje hoisin sauce
restje (± 200 g) diepvriesgroente
bijv. tuinerwt met wortel
6 gedroogde Chinese paddenstoelen
geweekt
scheut(je) van het weekvocht van de paddenstoelen
Bereiding:
Was de stoneleeks en snijd ze in grove stukken. De prei idem. Snijd de kipfilet in niet te kleine stukken. Knijp de geweekte paddenstoelen uit en snijd ze in vieren. Neem een handjevol van de reuzenbonen en knijp ze in je hand tot pulp. Doe dit in een kommetje om saus te maken. Leg de gesneden kip met alle groenten in een oven/magnetronschaal met deksel en hussel door elkaar. Maak de saus: de bonenpulp + wijn + So Light + Hoisin sauce + weekvocht + zout + peper. Giet de saus over de kip met groenten en hussel weer door elkaar. Deksel erop en combimagnetron op 250° + 360 W 30 minuten. Halverwege even doorscheppen.
Receptnummer: 13392 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Dit is een wat vereenvoudigde variatie van een Jamie-recept. (hij maakt een zakje van alufolie en legt het in de gewone oven. ) Vond ik nogal een gedoe. Lekker met rijst. Je kan variëren met de groenten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept