Nieuws   Zoeken 

Milena's rijstballen met gehakt
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram rijst
2 geklopte eieren
100 gram versgeraspte parmezaan
bloem
2 geklopte eieren extra
paneermeel
1 kleine ui (vulling)
1 el olijfolie (vulling)
150 a 200 gram gehakt (vulling)
potje boursin met kruiden (vulling)
zout en peper (vulling)
olie om te frituren
Bereiding:
Breng in een grote pan 1 water en een bouillonblokje aan de kook en voeg de rijst toe. Breng het geheel langzaam aan de kook, zet het vuur lager en laat het sudderen. Laat het geheel afgedekt koken tot de rijst net gaar is. Doe het over in een schaal en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Roer er eieren en kaas door. Hak de ui fijn voor de vulling. Verhit olie in een kleine koekenpan op halfhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 min of tot de ui zacht is. Voeg het gehakt toe en bak dit rul tot het van kleur verandert. Roer de boursin erdoor en laat de vulling afkoelen. Kneed met natte handen ballen (of balletjes naargelang wat je verkiest) van het rijstmengsel. Druk ze een beetje plat, maak een kuiltje in het midden en schep vulling in de bal. Kneed de rijstbal om de vulling heen. Rol elke bal door de bloem, doop hem in de losgeklopte eieren en rol hem dan door het paneermeel (of broodkruimels). Zet de ballen 30 min in de koelkast. Frituur de tot de ballen goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Variatie tip 1:. Je kan ook wat tomatenpuré aan het rijstmengsel toevoegen.
Receptnummer: 13477 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept