Tam's monchou-taart
Ingredienten: (4 pers.):
125 gr.boter
150 gr.suiker
1 rol tarwe-biskwie
4.5 blaadjes witte gelatine
4.5 blaadjes rode gelatine
2 pakjes mon-chou
kwart liter slagroom
1 busje jonker fris vlaaivulling(kersen/aardbei)
1 ei
Bereiding:
Eerst 1 rol biskwie heel fijn rollen(bijv. In een dienblad met rand)met behulp van een flesje of jampot)125 gr. Margarine smelten. Dit samen vermengen en in een springvorm een kwartier laten stijven in de koelkast. Dan 2 pakjes monchou,ei suiker door elkaar mengen. Ondertussen de witte gelatine weken in water en dan smelten in een klein beetje water op het gas en er voorzichtig doorheen mengen. Daarna met een lepel de stijfgeslagen slagroom hierdoor heen mengen. Dit geheel op de stijfgeworden biskwie bodem glad strijken en op laten stijven in de koelkast. De rode gelatine in de week zetten. Als dit geweekt is met wat sap van de vlaaivulling warmen en dat weer verwerken door de rest van de vlaaivulling. Met de mixer even fijn slaan en dat weer op de vorige laag van de taart gladstrijken. Zo zijn er 3 lagen ontstaan. Het geheel koel wegzetten.
Receptnummer: 13492 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept