Nieuws   Zoeken 

Milena's appel-plaatkoek
Ingredienten: (6 pers.):
275 gram bladerdeeg
1 kg zoet appels
Sap van 1 citroen
50 gram boter
2 el fijne suiker
Honing-chocopasta van meli
Bloem om deeg uit te rollen
Vetstof voor bakplaat
6 el bruine suiker (mag meer zijn)
Bereiding:
Diepvriesbladerdeeg uitrollen en in pizzavorm leggen. Appeltjes in schijfjes snijden. Met citroensap besprenkelen om verkleuring te verkomen. Met bruine suiker bestrooien. En 10 minutjes laten trekken. Na 10 minutjes de appeltjes in vergiet laten uitlekken. Het bladerdeeg bestrijken met een laag meli-honingchoco (hoeft niet). De appeltjes er op schikken. ;met blokjes boter beleggen en 15 min in voorverwarmde oven op 200 graden. Bestrooi ze vervolgens met bruine suiker en zet nog 15 minutjes in de oven. Serveer ze warm met bolletjes ijs. Of lauw. Met slagroom. Of gewoon koud. Variatie tip 1:. Ook lekker met ander fruit. Peer, perzik.
Receptnummer: 13549 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept