Nieuws   Zoeken 

Milena's honing-appeltaart
Ingredienten: (4 pers.):
1 pak peperkoek = honingkoek
150 gram suiker
6 appels (hangt af van grootte)
1 pakje vanillesuiker
1 pakje vanille kookpudding (custardpoed
8 dl slagroom
Bruine suiker
Boter
Bereiding:
Vet een taartvorm in met boter en beleg de bodem met sneden peperkoek (je kan de sneden naar eigen keuze eerst even met wat melk bevochtigen om ze wat zachter te maken). Roer in een kom het puddingpoeder met de suiker de vanille suiker en 2 dl room tot een glad mengsel. Doe de overschot van de room in een pan en breng aan de kook. Roer van het vuur af het puddingmengsel erdoor en laat het geheel nog even zachtjes doorkoken tot je een vla krijgt. Meng wat peperkoek in fijne stukjes door deze vla. Schil de appels en snij deze in schijfjes. Giet de helft van de vla over de peperkoekbodem, leg daarop een laagje appelschijfjes, de rest van de vla en nog een laagje appels. Brokkel nog een snede peperkoek in brokjes en megt met bruine suiker. Bestrooi de taart royaal met dit bruie suiker-peperkoekmengsel. Zet de taart in de oven tot de appeltjes volledig zacht zijn gewordne. (prik er met een naald in om dit te testen). Laat de taart volledig afkoelen en zet ze in de koelkast.
Receptnummer: 13564 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept