Nieuws   Zoeken 

Hanneke's champignons en tomaten in 't groen
Ingredienten: (3 pers.):
400-500 gr.middelgrote champignons of andere paddestoelen
2-3 sjalotten
2-3 teentjes knoflook
35 gram boter
1 eetlepel plantaardige olie
2 dl.droge witte wijn
1 dl.gevogeltefond uit een potje
maar misschien kun je ook gewoon een tablet gebruiken(veel voordeliger dan al die aangebroken potjes)
zout
witte per
2 grote rijpe(italiaanse)tomaten
ontvelden het vruchtvlees in reepjes gesneden
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte kervelblaadjes
1 eetlepel fijngehakte verse tijmblaadjes.
Bereiding:
Maak de champignons schoon en haal de voetjes van de stelen. Snij ze in vieren. Snipper de sjalotjes,en hak de knoflook fijn. Verhit een wok en laat boter en olie heet worden. Meng het goed doorelkaar. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Schep de sjalotjes door het boter/oliemengsel. Temper de warmtebron. Laat alles 3 min. Fruiten. Schep dan de knoflook erdoor en voeg na een minuut de champignons toe. Schep alles goed om en voeg de wijn en de bouillon toe. Zout en peper naar smaak toevoegen. Deksel op de wok en 5-6 min laten smoren. Hevel daarna alles over in 2 0 f 3 kommetjes. Schep de tomatenreepjes,1 eetlepel peterselie,de hervel en de tijm er door. Laat de champignons met de tuinkruiden koud worden. Opdienen:. Verdeel de champgnons en het smoorvocht over de kommetjes(2 of 3 stuks). Serveer met sneetjes licht geroosterd witbrood,of warm stokbrood.
Receptnummer: 13587 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept