Nieuws   Zoeken 

Gijssie's griekse slasoep
Ingredienten: (5 pers.):
2 eetlepels olijfolie
1 krop sla
1 laurierblad
1 theelepel verse tijmblaadjes
1 liter kippenbouillon
zout en peper
2 eieren
sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte peterselie
1 theelepel geraspte citroenschil
Bereiding:
Was de slabladen. Droog ze en snijd de dikke nerven er uit. Verhit de olie in een pan en stoof hierin de slablaadjes, de tijmblaadjes en het laurierblad ongeveer vier minuten. Giet de kippenbouillon er bij en laat alles tien minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblad en pureer de soep in een blender of met de staafmixer. Breng hem verder op smaak met peper en zout. Klop de eieren los met het citroensap. Neem de pan van het vuur en giet al roerende langzaam het eimengsel in de soep. Schep de soep in borden en strooi er de gehakte peterselie en de geraspte citroenschil over.
Receptnummer: 13600 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
erg lekker maar niet vullend dus eerder iets als voorgerecht ofzo.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept