Nieuws   Zoeken 

Joyce's hartige kaasflapjes
Ingredienten: (10 pers.):
1 pakje roomboter bladerdeeg
Feta kaas (een plak)
2 el Italiaanse kruiden
Zeezout
10 plakjes belegen kaas (dun)
Handje cashewnoten
handje pijnboompitjes
3 teentjes knoflook
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 graden. Bladerdeeg eerst op kamertemperatuur laten komen zodat je het kunt vouwen. Snij de feta kaas in kleine blokjes voeg de kruiden en het zout toen en vervolgens de pijnboompitjes. Cashewnootjes even fijn hakken en voeg dit aan het kaasmengsel toe. Daarna de teentjes knoflook nog even persen en toevoegen aan het mengsel. Dit alles even goed vermengen met elkaar. Pak een plakje bladerdeeg en leg deze in een ruit voorm voor je zodat je hem als een soort appelflap kan dicht klappen. Doe een plakje belegenkaas op de bladerdeeg en schep vervolgens een of twee eetlepels op het bladerdeeg niet te veel anders loopt het eruit in de oven. De flap moet goed sluiten. Herhaal dit zoveel als je wilt en schuif ze dan in de oven. Wanneer de flappen lekker van kleur zijn kun je ze eruit halen. BON APPETIT. En voor de veleeseters kun je Feta halveren en er stukjes Salami bijvoegen. Serveer een bakje chillisaus bij om het iets pittiger te maken.
Receptnummer: 13628 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept