Nieuws   Zoeken 

Denna's presentatie-sla (appel, bacon, gorgonzola)
Ingredienten: (2 pers.):
zakje eikenblad- rode- of gemengde sla (naar keuze)
zakje/pakje radijssla
1 rode paprika - in stroken
1 appel - in plakjes
frambozen- of appelazijn
3 lente uitjes - snipperen
150 g gorgonzola of andere franse kaas naar keuze
pijnboompitten - even opgebakken
100 g bakbacon - gescheurd en gebakken
Bereiding:
Neem voor ieder persoon een bord en spreid hierop een laagje sla uit. En daarover een handje radijssla bij ieder. Snijdt de paprika in repen en leg ze als zonnestralen op de sla (*vorm). Leg tussen de stroken paprika, de plakjes appel in dezelfde vorm. Ongeveer 2 plakjes appel tussen elke reep paprika. Sprenkel over de appel en sla wat frambozenazijn (voor keurbehoud en wat 'nattere' smaak). Snipper de lente-uitjes met mes of schaar in ringetjes en strooi dit over de borden sla. Snijdt ook de kaas in repen en leg dit bijvoorbeeld in een vierkantje op elk bord (mijn stuk kon mooi in 8-en). Bak in een koekenpan zonder olie of boter even de pijnboompitten aan tot ze bruin zijn. Strooi deze in het midden van je bord (binnen je kaasvorm). Voeg wat boter aan je pan toe en bak dan je in stukjes gescheurde bakbacon op tot het vrij donker en knapperig is. Strooi ook dit in het midden van het bord. Wat ziet het er nu leuk uit he! En wacht maar tot je het proeft!.
Receptnummer: 13641 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Ik heb dit op een 'gewone' zondag gemaakt en mijn vriend vroeg gelijk of er iets bijzonders was omdat ik zo hard mijn best had gedaan, terwijl het dus weinig werk is, en superlekker!
Voel je vrij om te spelen met verhoudingen en vormgeving. Het belangrijkste is: losse ingredienten, met zorg geschikt, maken meer indruk dan een bak gemengde sla. En het stelt ieder in staat zelf aan zijn vork te prikken wat hij die hap wil proeven (mengt zelf).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept