Nieuws   Zoeken 

Sophie's blinde vinken in abrikozensaus van tante Hanneke
Ingredienten: (4 pers.):
4 blinde vinken
boter
1 klein blikje abrikozen op sap
1 eetlepel rozijnen
3 eetlepels sherry
kaneel
tabasco
1/2 bouillonblokje
maizena of allesbinder
2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereiding:
Boter smelten en blinde vinken lekker bruin bakken en in 20 minuten gaar laten worden. Breng voor de saus de abrikozen (eventueel in stukjes gesneden) met ongeveer de helft van het sap en de rozijnen aan de kook en laat dit 2 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met sherry, kaneel en tabasco en het verkruimelde bouillonblokje. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Bind de saus met wat maizena of allesbinder. Serveer de saus bij het vlees en strooi er de amandelen over.
Receptnummer: 13710 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met aardappelen en broccoli.
De saus smaakt ook goed bij gehaktballetjes en rijst.
Dit recept heb ik van mijn tante Hanneke gekregen. Zij heeft het jaren geleden een keer uit de krant geknipt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept