Nieuws   Zoeken 

Anja's eenpersoons mega-smaakbom-maaltijdsalade
Ingredienten: (1 pers.):
goeie handvol rucola
pijnboompitjes
1 peer
100 gram Roquefort
iets minder dan een ons parmaham (dan heb je
nog wat over om de volgende dag op brood te doen!)
2 tomaten
balsamicoazijn
olijfolie
zout en peper
een stuk ciabattabrood
Dressing:
anderhalve eetlepel honing
2 eetlepels witte wijnazijn
eetlepel walnotenolie
eetlepel gembersiroop
eetelepel gehakte tijmblaadjes
zout en peper
Bereiding:
Zet de oven aan op 200 graden. Snijd de tomaten in partjes, leg ze in een kleine ovenschaal, daaroverheen wat druppels balsamicoazijn en olijfolie en peper en zout. In de oven zetten. De oven is nu nog niet volledig op temperatuur, maar dat maakt niet uit. Rooster de pijnboompitjes kort en bak de parmaham (in reepjes) kort in dezelfde pan, zonder olie te gerbuiken. Rucola ondertussen evt. Wassen en in je slaschaal leggen. Verkruimel de roquefort en doe dat bij de sla. Snijd de peer in stukjes en doe die erbij, evenals de ham en de pijnboompitjes. Oven is nu waarschijnlijk warm: leg het brood erin. Maak de dressing door alle ingredienten door elkaar te doen. Neem de tomaten uit de oven en mik die bij de salade. Afmaken met de dressing.
Receptnummer: 13754 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Gebaseerd op een recept uit Tip Culinair, maar naar eigen smaak aangepast. Met het stuk brood kun je lekker de laatste dressing uit de schaal dippen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept