Nieuws   Zoeken 

Lydia 's Aardappelsalade van Marleen
Ingredienten: (12 pers.):
2,5 kg gekookte aardappels (vastkokende bv nicola); (1 kg)
½ glas (± 150/180 gram) augurken, fijn gesneden (60 g)
½ glas (± 180 ml) zilveruitjes, fijn gesneden (70 ml)
2-3 fijngesneden sjalotjes (1)
1-2 fijngesneden stevige, sappige appel(s), bv jonagold (½)
5 verse peentjes, gekookt en fijngesneden) (1)
5 groentenlepels gekookte (diepvries)doperwtjes of een klein blikje erwtjes van Bonduelle (2)
½ pot Hellmans mayonaise (heel vet) (½)
½ pot Calvé extra light mayonaise (3%): je kan ook alleen deze gebruiken, maar dan is de smaak anders
1 tot 1½ bekertje crème fraiche (½)
3-5 eetls verse peterselie fijngehakt (2)
zout en peper naar smaak
100-200 gram hamreepjes (50 g)
Bereiding:
De helft van de gekookte aardappels fijnprakken en de andere helft in kleine blokjes snijden.
Alle ingrediënten toevoegen en goed mengen.

Tussen haakjes staan de hoeveelheden voor ± 6 personen.
Dan heb je maar een halve pot mayonaise in totaal nodig.
Receptnummer: 13794 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: >60 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Ik heb deze salade van een vriendin gekregen. Het schijnt een heeeel oud studentenrecept te zijn oorspronkelijk. Maar daarom niet minder lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept