Nieuws   Zoeken 

Zuppa di Cavolo Nero
Ingredienten: (2 pers.):
Cavolo Nero ca 300 g
1 flinke ui gesnipperd
1 of 2 flinke tenen knoflook gesnipperd
olijfolie
handje wortelen in blokjes
bosje bladselderij fijngesneden met stelen en al
gedroogd pepertje
½ tl venkelzaadjes
rijpe tomaten ontveld (of blik)
ca ½ à ¾ l bouillon (blokje of zelfgemaakt)
vermicelli
soepballetjes
verder handig: 1 theeëi
Bereiding:
In olijfolie de ui en knoflook zachtjes laten smoren.
Wortel en selderij toevoegen.
Cavolo van nerven ontdoen en in reepjes snijden. Toevoegen.
Tomaten en bouillon er bij.
Pepertje en venkelzaadjes in een theeëi in de pan.
Zachtjes laten pruttelen tot de kool zacht is.
Theeëi er uit, vermicelli en soepballetjes er in.
Proeven op pittig en zout.
Receptnummer: 13797 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: bethbeder
Opmerking:
Lekkere maaltijdsoep, verwarmend, toch licht en zomers.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept