Nieuws   Zoeken 

Josien's knapperige kipstukjes
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. kipfilet
1 gezinszak paprikachips
1 ei
een scheutje melk
1 el olie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden
Haal de "haasjes" los die onder de filets zitten, snijd de rest van de kip in strips die net zo groot zijn als de haasjes.
Prik wat gaatjes in de zak chips zodat de lucht kan ontsnappen en rol met een deegroller of fles over de gesloten zak tot de chips kruimels zijn. Knip de zak nu open aan 3 kanten en schud de chips een beetje naar het midden.
Klop het ei los in een diep bord samen met de olie en melk.
Haal de kip eerst door het ei, daarna door de chips en leg ze dan naast elkaar op een bakplaat of platte ovenschaal. Zet de schaal boven in de oven en laat 20 min. bakken of tot de kip gaar is.
Receptnummer: 1384 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: josien van dishoeck
Opmerking:
Andere smaken chips kunnen natuurlijk ook, maar doe er verder geen zout bij want de chips zijn pittig genoeg. Lekker als snack, maar ook bij de warme maaltijd smaken ze prima.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept