Ingredienten: (2 pers.):
2 courgettes
4 el geraspte wortel
4 lente of bosuitjes in ringetjes
2 el gewelde rozijnen
50 gr champignons
250 gr mager rundergehakt
1 el kerriepoeder
1 el fijngehakte peterselie
1 ei losgeklopt
zout
1 el olijfolie | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190 gr.
Snij de courgettes in de lengte doormidden, schep het grootste gedeelte van het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Hak het vruchtvlees in kleine stukjes.
Maak de vulling voor de courgettes, roer in een kom het vruchtvlees, wortle, lente/bosuitjes, rozijnen, champignons, kerriepoeder, peterselie, ei een een beetje zout door elkaar.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het gehakt snel gaar, roer het gehakt door de courgettevulling en vul de courgettes met dit mengsel/
Leg de vier helften tegen elkaar aan in een met olie ingesmeerde vuurvaste schaal, dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de courgettes circa 20 min in de oven.
Extra lekker met wat geraspte kaas erover!
Serveer bij dit gerecht rijst of gebakken krieltjes en een groene salade |