Nieuws   Zoeken 

Marjolijn's Penne met Palmkool (of wilde spinazie)
Ingredienten: (2 pers.):
ca 125 g gerookte spekblokjes
1 ui gesnipperd
1 flinke teen knoflook, gesnipperd
ca 5 zongedroogde tomaatjes, klein gesneden
1 flinke theelepel oregano
300 palmkool (te vervangen door wilde spinazie, maar dan smaakt het wel heel anders)
250 gram penne
geraspte parmezaan
Bereiding:
In een flinke braadpan of hapjespan de spekjes uitbakken. In het vet de ui, knoflook, oregano en tomaatjes zachtjes smoren. Eventueel wat olie van de tomaten toevoegen wanneer de spekjes niet voldoende vet loslaten.
Intussen de nerven van de palmkoolbladeren verwijderen. Dit gaat het best door de bladeren binnenstebuiten dubbel te klappen en langs de nerf af te snijden. Kool in reepjes snijden.
Palmkool mee stoven toch deze gaar is (ca 30 minuten, afhankelijk van de leeftijd).
Penne beetgaar koken en door de palmkool scheppen.Proeven op peper en zout.
Aan tafel bestrooien met parmezaanse kaas.
Receptnummer: 13858 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: ca 30-40 min. | Meer recepten van: Bethbeder
Opmerking:
Het is een vrij boers gerecht, daarom neem ik een stevige pasta zoals penne. Maar als je een andere pasta ik huis hebt kan dat natuurlijk ook.
Palmkool wordt ook cavolo nero, zwarte kool, zwarte boerenkool of palmizzio genoemd.
Je kunt het vrvangen door wilde spinazie, maar die heeft een veel zachtere smaak.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept