Suikerappels
Ingredienten: (6 pers.):
6 kleine rode appels
2 kopjes suiker
1 kopje water
1 eetlepel natuurazijn
rode levensmiddelenkleurstof
6 houten satéprikkers
Bereiding:
Was en droog de appels. Steek in de kroon van elke appel een satéprikker. Vermeng de suiker met het water en de azijn. Verwarm dit langzaam en laat al roerend de suiker oplossen. Voeg de kleurstof toe, breng het mengsel aan de kook en laat het 15 minuten koken. De juiste dikte is als een druppel van het mengsel in een glas koud water een bolletje vormt. Haal de pan van het vuur en dompel de appels in de vloeistof. De appels ronddraaien zodat ze overal bedekt zijn met de vloeistof. De appels even laten uitlekken en op bakpapier laten afkoelen en hard laten worden. De suikerappels kunnen verpakt in folie 2 dagen bewaard worden.
Receptnummer: 13933 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Ouderwetse suikerappels.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept