Nieuws   Zoeken 

Oranje Koningssoep
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram peen
1 oranje paprika
2 teentjes knoflook
1 sinaasappel
1 eetl zonnebloemolie
1 takje rozemarijn
1 eetl kerriepoeder
2 bouillonblokjes(kip)
peper en zout
peterselie
Bereiding:
-Was de groenten en snij ze in kleine stukjes, pers de knoflookteentjes.
-Pers het sap van de sinaasappel en vang het sap op in een bakje.
-Verwarm 1 eetl zonnbloemolie in een pan en fruit alle producten incl. het takje rozemarijn samen met de kerriepoeder gedurende 5 min. al roerend op hoge temperatuur.
-Voeg 1 l water, het sinaasappelsap en de 2 kippenbouillonblokjes toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Breng de soep aan de kook en laat het geheel ca. 15 min. zachtjes koken.
-Verwijder het takje rozemarijn en pureer de soep met een staafmixer.
-Soep goed verwarmen vioor het opdienen en garneren met wat gehakte peterselie.

Tip: voeg reepjes gerookte kipfilet en eventueel een scheutje room toe.
Receptnummer: 13947 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Stond op een verpakking Koningssoep van AH
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept