Zalmsalade met gerookte zalm en kruiden
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram aardappels
1 rode ui
3 takjes fijngesneden dille
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
5 zoetzure augurken
250 gram gerookte zalm (of zalmsnippers)
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels zure room
citroensap
Bereiding:
Schil de aardappels en kook ze in wat water met zout beetgaar. Laat ze een beetje afkoelen en snij ze dan in kleine blokjes. Snipper intussen de ui heel fijn. Snij de augurken en de gerookte zalm in stukjes. Schep voorzichtig de nog warme aardappels, ui, kruiden en augurken door elkaar met wat zout, peper en citroensap. Roer de mayonaise en de zure room door elkaar en vermeng dit met het aardappelmengsel tot een smeu´ge salade. Schep voorzichtig de stukjes gerookte zalm erdoor. Dek de salade af en zet hem een paar uur in de koelkast.

Ik maak de salade altijd een dag van tevoren, zodat hij goed op smaak komt. Maak de salade op met extra plakjes gerookte zalm, plakjes gekookt ei, augurken en asperges. Of met sla, tomaten etc . net wat je lekker vindt.
Receptnummer: 13949 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
De salade is ook heel geschikt als onderdeel van een koud buffet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept