Nieuws   Zoeken 

sambal goreng met boontjes en gehakt van Els
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. gehakt, rul gebakken
1 ui
tomatenpuree groot blik
sambal
ketjap manis
400 gr. boontjes (diepvries)
2-3 teentjes knoflook
Bereiding:
ui snipperen en fruiten knoflook snipperen en meefruiten. Het vooraf rul gebakken gehakt toevoegen, goed mengen. sambal naar smaak mee laten fruiten tomatenpuree en ketjap erdoor mengen. diepvries boontjes erbij en laten pruttelen tot die gaar zijn. Als het te droog wordt, wat water of bouillon erbij doen. Serveren met rijst, komkommer, pinda's en kroepoek
Receptnummer: 1415 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Els Buijk
Opmerking:
Ook lekker is er nog een half blik ananasstukjes door te mengen
In plaats van boontjes kun je ook courgette erdoor doen, dan niet te lang laten pruttelen, courgette is snel gaar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept