Nieuws   Zoeken 

Marieke's sperciebonen gerecht
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram verse sperciebonen
(óf 1 grote pot!)
7 grote aardappelen
pond gehakt
Provencaalse kruiden
1/2 pakje gezeefde tomaten
100 gr. geraspte kaas naar keuze
Bereiding:
Bonen punten en koken (of het deksel van de pot draaien, nóg sneller!). Aardappelen schillen en in schijfjes snijden en deze in de magnetron op vol vermogen gaar laten worden. de aardappelschijfjes in een ovenschaal doen. Ondertussen het gehakt rullen in de pan (zonder boter) en daarbij de provencaalse kruiden (naar smaak) toevoegen en de gezeefde tomaten. Dit even lekker laten pruttelen. Als de bonen gaar zijn deze toevoegen aan het gehaktmengsel. (oftewel, je kiepert de pot om...) Goed doorroeren en dit bovenop de aardappelen doen. De geraspte kaas erover strooien en dit nog even in een voorverwarmde oven laten smelten (ongeveer 10 minuutjes op 180 graden in een electrische oven)
Receptnummer: 1480 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: marieke deinum
Opmerking:
Je kunt nog paprika, champignons en spekreepjes bij het gehakt doen en meebakken. Is nóg lekkerder uiteraard. Natuurlijk kun je de sperciebonen ook vervangen door bijv. bloemkool. Ik heb zelf 2 kleine kinderen en soms moet je dus creatief zijn om ze groente te laten eten. In dit soort gerechten vallen de groenten niet zo op en dus eten ze braaf alles op!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept