Nieuws   Zoeken 

Petra's overheerlijke monchou-taart
Ingredienten: (6 pers.):
2 rollen volkoren kaakjes
1 pakje monchou-kaas
halve liter slagroom
Kersenvlaaivulling van jonkerfris of ander merk
1 pakje roomboter
1 springvorm doorsnede 24 cm
1 zakje vanille suiker
Bereiding:
Verkruimel de volkorenkaakjes met de deegroller en doe ze in een grote kom. Smelt op een laag vuur de roomboter. Meng dit door de verkruimelde kaakjes (goed mengen) zodat de kaakjes goed vochtig zijn. Leg als je dat hebt vetvrij papier op de bodem van de springvorm. Doe het kaakmengsel in de springvorm en druk dit met de achterkant van de lepel gelijkmatig aan in de springvorm. Doe de slagroom in een kom en voeg daar het zakje vanille suiker aan toe. Snijd de monchou-kaas in klijne blokjes en voeg deze toe aan de room. Klop nu de room totdat hij goed stevig is. Verdeel dit over het kaakjesmengsel in de springvorm. Als laatste doe je de vlaaivulling erover en laat alles ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Receptnummer: 1506 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: petra colpa
Opmerking:
Let wel op het is zo lekker dat ik er zelfs s'nachts mijn mandje voor uit ga. Als ik niet uit kijk eet ik het als ochtend, middag en avondeten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept