Nieuws   Zoeken 

Titia's kaasfondue voor Yvonne (zonder alcohol)
Ingredienten: (2 pers.):
15 gr. (klont) boter
teen knoflook (hoeft niet)
250 ml bouillon (van poeder of blokje)
150 gr. Gruyere
150 gr. Emmenthaler
(allebei gemalen)
20 gr. (el) maizena
wijnglas water
Bereiding:
De (fondue)pan inwrijven met knoflook en boter. De bouillon verwarmen en de geraspte kaas toevoegen. Blijven roeren tot er een dikke crème-achtige massa ontstaat. Maizena en water mengen en hiermee de fondue binden. Niet meer laten koken en op smaak afmaken met (verse) peper en nootmuskaat.
Serveren met stokbrood en thee (smaakt hier verrassend lekker bij!)
Receptnummer: 1509 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Titia
Opmerking:
Zelf vervang ik vaak één van de kaassoorten door b.v. oude kaas. Alle kazen zijn geraspt bij Albert Heyn in zakjes van 150 gram te krijgen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept