Nieuws   Zoeken 

Pom (Broodje Pom) van Karin
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo geraspte tayer
(bij de surinaamse winkel te
koop vaak bevroren dus eerst
ontdooien)
750 kippepouten of een hele kip
2 grote tomaten
100gr masterbeef
3el tomatenketchup
2 takjes selderij
1 surinaamse peper
1dl olie
250 gr. margarine
1 grote ui
3 el piccalilli
zwarte peper
3 bouillonblokjes
2 el bruine suiker
nootmuskaat
1 liter water.
Bereiding:
ui, tomaat en peper (wel zaadjes en zaadlijsten eruit halen, anders sta je heel snel in de fik) in stukjes snijden, de kip in stukken hakken en wassen en drogen, selderei fijnsnijden
De geraspte tayer vermengen met de piccalili. De kip met zout, zwarte peper, nootmuskaat en ketchup een half uurtje marineren. De olie heet maken, de helft van de boter erbij doen en in gedeelten de kip en de ontzoute masterbeef bakken. (de masterbeef ontzout je door het een nacht van tevoren in gewoon water te zetten. Water daarna weggooien). Als al het vlees gebakken is dit uit de pan halen en indien nodig(als er bijv. gebrande stukjes op de bodum van de pan blijven kleven) olie uit de pan halen en zeven. De pan wassen en afdrogen, het vet en de rest van de boter er weer bijdoen en hierin de stukjes tomaat en ui fruiten. De stukken kip en masterbeef er weer bij doen evenals 1 liter water, de peper en de selderei. Dit geheel 10 min laten stoven. Nu zoveel jus door de tayer roeren dat het een heel slap geheel wordt. De tayer met de jus even proeven en naar smaak nog wat peper en piccalili en de suiker toevoegen. Voor het bakken van pom is een vuurvaste schaal aan te bevelen. De schaal beboteren, tot de helft vullen met de tayer, de stukken vlees hierop rangschikken en weer bedekken met de tayer. Het laatste restje van de jus hierover gieten en in een voorverwarmde oven op stand 5-6 1,5 uur bakken.
Receptnummer: 1518 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Karin
Opmerking:
Ik begreep van Sylvia op de beurs dat iemand op zoek was naar dit gerecht. Je kunt natuurlijk altijd het vlees en de kip weglaten, waardoor het gerecht vegetarisch wordt. Ook lekker hoor! Het is niet snel klaar, maar wel erg lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept