Hannah's Filosoof-variatie
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo aardappelen (bloemig)
1 1/2 dl. melk
boter
pond gehakt
pak wijnzuurkool
2 3 appels
rode wijn
paneermeel
nootmuskaat
eventueel een gesnipperde ui
Bereiding:
Maak een luchtige puree (aardappelen koken, afgieten, hete melk en boter erbij + wat nootmuskaat.) Bak het gehakt rul, met eventueel een gesnipperde ui. Vet een ovenschotel in. Begin met laagje puree, laagje gehakt, laagje zuurkool, laagje appelschijven, enz. Eindigen met laagje puree.
Paar gaatjes in het gerecht maken en er wat rode wijn in gieten. Paneermeel erover en wat vlokjes boter. Ongeveer 35 minuten in de oven.
Receptnummer: 1576 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Voor de gerecht geldt ook weer dat het supergemakkelijk is, vantevoren klaar te maken is en het leent zich geweldig voor grote gezelschappen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept