Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. mager gehakt of tartaar
2 grote uien
scheutje olie
1 teentje knoflook
1 goudbouillonblok verkruimeld
1 blikje ananasstukjes
1 blikje boontjes in tomatensaus
1 klein blikje tomatenpuree
1 el cajunkruiden
2 el zoete ketjap
peper en zout | Bereiding:
Snipper de ui en maak het teentje knoflook schoon.verwarm de olie. Bak de ui aan tot de randjes iets beginnen te kleuren. Voeg dan het in dunne schijfjes teentje knoflook toe en meteen daarna het gehakt en bak het rul. Nu mag de tomatenpuree en de kruiden erbij, bak dit al roerend 2 min. en voeg dan de witte boontjes en ananas toe, allebei met sap. Warm alles nog even goed door, en proef of er nog zout en peper bij moet.
Wij eten het meestal met stokbrood of aardappelpuree maar witte rijst smaakt er ook prima bij. |