Nieuws   Zoeken 

Maaltijdbonensoep uit de keuken van Josien.
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote ui
1 el olie
1/2 theel. kerrie
2 groentenbouillonblokken
1 groot blik of pot witte bonen
1 pakje Quorn stukjes naturel
1 stengel bleekselderij
klein blikje tomatenpuree
1 el. bruine suiker
1 lenteui
versgemalen peper en zout
Bereiding:
Begin met de ui te snipperen en bak die in de olie samen met de kerrie een paar minuten. Laat de bonen uitlekken en vang het sap op. Doe nu de bruine suiker en de tomatenpuree bij de uien, blijf weer 1 minuutje roeren en doe er dan het bonensap, de helft van de bonen, 1 liter water en de bouillonblokken bij. Breng alles aan de kook, laat 5 min. doorkoken zet de staafmixer in de pan en pureer de boel tot een mooi egale massa. Doe er nu de in boogjes gesneden bleekselderij bij en laat even zachtjes koken. Snijd de Quornstukjes doormidden en doe ook die in de soeppan samen met de boontjes die je achtergehouden hebt en laat alles nog even goed doorwarmen. Snijd nu het lenteuitje in kleine ringetjes en doe deze ook door de soep. Proef of er nog peper of zout bij moet.
Receptnummer: 1607 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: josien van dishoeck
Opmerking:
Een heerlijk vullende soep, met een bruine boterham erbij een maaltijd die binnen een half uur op tafel staat. De niet-vegetariers kunnen per persoon 1 knakworst in schijfjes snijden in de soepkom doen en de gloeiendhete soep er op scheppen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept