Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. varkenshaas
2 teentjes knoflook
1 klein stukje rode peper (hoe meer, hoe pikanter het gerecht)
4 elzonnebloemolie
2 el fijngehakte basilicum (vers of diepvries)
200 gr. geschaafde snijbonen
150 gr. gesneden prei
2 el citroensap
1 dl slagroom of dikke kokosmelk
zout, peper
| Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 ½ cm. Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn. Verhit 1 eetl. olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de basilicum en een snufje zout toe. Schep het mengsel uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de blokjes vlees 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de snijbonen en prei toe en roerbak ze 5 minuten mee. Roer het citroensap, het knoflookmengsel en de slagroom of kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout. |