Nieuws   Zoeken 

Hannah's meesterlijke lamsbout met ratatouille
Ingredienten: (4 pers.):
1 mooie lamsbout
12 bosuitjes
2 courgettes
5 tomaten
1 rode paprika
klein blikje tomatenpuree
20 tenen knoflook
italiaanse kruiden
1 dl. witte wijn.
Bereiding:
Maak inkepinkjes in de lamsbout en stop in elk sneetje een halve teen knoflook. Bout peperen en zouten. In olijfolie rondom bakken. In hetzelfde braadvet de bosuitjes, courgettes (in stukjes uiteraard) tomaten en paprika (idem) kort bakken, tomatenpuree even meebakken, witte wijn erbij en de italiaanse kruiden. De bout bovenop het groentenprutje leggen. In oven van 100 graden ongeveer 3 uur laten garen. Bout even laten rusten en eventueel nog wat peper en zout door de ratatouille doen
Receptnummer: 1640 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 200 min. | Meer recepten van: Hannah Ludwig
Opmerking:
Dit is nauwelijks werk, de oven doet het voor je. Na die drie uur is de bout prachtig rosé en alle heerlijke geuren van de groenten zijn door het vlees getrokken. Om je vingers bij af te likken.... Met rijst of pasta of aardappelen. Altijd goed
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept