Nieuws   Zoeken 

Brusselse wafels van Kirsten
Ingredienten: (2 pers.):
Voor het deeg:
125 gr. zachte boter
250 gr. bloem
1/2 zakje gist
2 1/2 dl melk
2 flinke eieren
Voor de garnering:
poedersuiker
gesmolten boter
wafel ijzer
Bereiding:
Smelt de boter en laat die wat afkoelen. Zeef de bloem boven een kom, voeg de gist toe en giet de melk en 1 dl water geleidelijk al roerend erbij. Klop met de mixer alles door elkaar en schenk langzam de gesmolten boter erbij. Voeg tenslotte de eieren toe; blijf net zolang kloppen tot een glad beslag ontstaat. Laat het beslag 45 min. op een warme plaats rijzen. Beboter een wafel ijzer en laat het goed warm worden. Schep wat van het deeg erin, sluit het ijzer en bak de wafel aan beide kanten in 2-3 min. mooi bruin. Serveer de wafels met gesmolten boter en poedersuiker.
Eet smakelijk!!!!!!!!!
Receptnummer: 1643 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Kirsten Drenth
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept