Nieuws   Zoeken 

Manfred's koeningsberger klops
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. Runder gehakt
3 middelgrote uien
2 glas kapers
1 prei
1 blad laurier
3 a 4 eetlepel paneermeel
2 a 3 eieren
zout, peper
bloem
Bereiding:
Meng het gehakt met de 2 fijn gesnipperde uien, paneermeel, zout, peper, een glas uitgelekte kapers en de eieren tot een gladde massa (opletten dat het mengsel niet te vochtig wordt) en ca. 30 min. in de koelkast laten rusten. In een pan ½ liter water met de grof gehakte ui, grote stukken prei, en de laurierblad aan de kook brengen. In tussen van de gekaktmassa voor elk persoon twee middel grote ballen vormen. De ballen in het kokende vocht leggen, en langzaam garen, (mag niet meer koken) Wanneer de ballen gaar zijn, worden ze ui het vocht genomen, de prei en het laurierblad verwijderd. Het tweede glas kapers met het vocht in de pan doen, met koud water en de bloem een papje maken, en in een dun straal onder het roeren aan het vocht toevoegen, oplaten koken (niet te dik maken). Darna de ballen nog enkele minuten me verwarmen. Opdienen met aardappels.
Receptnummer: 1664 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Manfred
Opmerking:
Gehaktbal naar Koeningsberger aard. Lekker met rauwkost salade van rode bieten, verse sla, komkommer en tomaten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept