Nieuws   Zoeken 

Ingrid's chili con carne speciaal
Ingredienten: (4 pers.):
10 plakjes ontbijtspek
1 pond gehakt
1 dikke lepel bloem
1 eetlepel chilipoeder
2 dikke uien
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
4 laulierbladen
peper/zout/knoflookpoeder
azijn/oregano
suiker
2 blikken bruine bonen
Bereiding:
Bak de plakjes spek in (een diepe juspan)wat boter tot ze gaan krullen. Snij de uien fijn en doe ze erbij.
Het gehakt erbij doen en roerbakken.
Dan de tomaten en de tomatenpuree toevoegen en goed roeren.Vervolgens voeg je de rest van de ingredienten toe.Peper en zout naar smaak,een scheutje azijn, een theelepel knoflookpoeder, wat oregano, een kopje suiker.
En als laatste de bruine bonen.
Dit alles laat je op een laag pitje een poosje pruttelen.Hoe langer hoe beter de smaak.
Receptnummer: 1684 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Ingrid Barelds
Opmerking:
Een dag van te voren maken bevorderd de smaak.
Houd rekening met een grote pan want het is een grote hoeveelheid.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept