Nieuws   Zoeken 

Marja's supersnelle champignon/kip saus
Ingredienten: (4 pers.):
400-500 gr. kipfilet
3 middelgrote preien
1 bakje champignons
1 groot bakje/pakje knoflookkaas (bv Boursin)
1 klein blikje geconcentreerde champignon-creme soep
Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes, de prei in halve ringen en de champignons in schijfjes. Bak de kipfiletstukjes in hete olie aan. Voeg de prei toe en bak deze al scheppend om. Doe de champignons erbij en bak deze nog even op hoog vuur mee tot ze een beetje mee kleuren. Zet het vuur laag en laat het geheel 5 minuten met de deksel op de pan sudderen. Voeg dan de soep toe met ongeveer nog een kwart blikje water. Vermeng het goed en doe dan de knoflookkaas erbij. Laat deze goed smelten en vermengen. Serveren met pasta of rijst met daarbij een frisse salade.
Receptnummer: 1706 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Marja Witten
Opmerking:
De prei blijft lekker knapperig (maar niet rauw) bij de aangegeven tijden.
Mocht u deze zachter willen hebben dan het geheel iets langer op het vuur houden, vergeet dan vooral niet te roeren !
Deze saus kan ook prima ingevroren worden, tijdens opwarmen even doorroeren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept