Nieuws   Zoeken 

frits' mosselen ala corse
Ingredienten: (2 pers.):
zak mossel 2 kg
1 winter wortel
mossel groenten
mossel kruiden
zout
een klein uitje
tomaten puree
1 bouillon blokje
een half biertje
citroensap
knoflook saus
Bereiding:
doe een kwart liter water in de pan voeg daar een half bouillon blokje aan toe en wat zout, het is de bedoeling dat het behoorlijk scherp is, als dat zo is voegt de in plakjes gesneden winter peen toe, en de ui ringen, laat dat 5 min op half vuur staan, vis met de spaan de groenten er uit.
(let op) voeg een laagje mosselen toe deze moeten zo goed als dicht zijn na het afspoelen met koud water zo niet tik er met je nagel tegen reageert de mossel niet gebruik deze dan niet, ook de kapotte moeten verwijderd worden. boven op de eerste laag doe je wat mossel groente en de getrokken groenten. doe het zakje mossel kruiden voor de helft tussen de lagen het is belangrijk dat je met de mossel begint tegen het aanbranden van de groenten. voeg er een half biertje toe, het vocht moet op 40% van de pan hoogte zijn voor het beste resultaat. het is nodig om een hoge pan te gebruiken waar een deksel bij is (ideaal is de mossel pan voor fl20,- te koop elders) laat het koken met deksel op bijna hoog vuur als de deksel omhoog komt dan het vuur terug giet wat vocht af voeg 100 gr. tomatenpuree toe schep dit om laat 5 druppels citroensap er in vallen doe de deksel er weer op laat de mosselen weer koken op bijna hoog vuur komt de deksel weer omhoog en zijn de bovenste schelpen open dan is het gerecht klaar.
eet smakelijk
Receptnummer: 1742 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: de bull
Opmerking:
met witte wijn is dit gerecht heerlijk, ook met een donker biertje zal het goed smaken. mossel kunt u het beste met een lege schelp eten u heeft geen bestek nodig, het is lekker om ze in een saus te dopen dat ligt aan u. ik zal het leuk vinden om een reactie te ontvangen, ik heb nog veel meer heerlijke visgerechten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept