Ingredienten: (2 pers.):
400 gr. rundergehakt
Zakje nasikruiden (conimex)
1 ei
(Basmati)rijst
1 ui
knoflookteentje
Zakje chinese groenten of gesneden prei, champignons, paprika en tauge
Zakje of blikje satesaus
Ketjap
Sambal
Zout, peper, kerriepoeder
| Bereiding:
Meng het gehakt met 1 ei en het zakje nasikruiden en draai hier kleine gehaktballetjes van. Kook de rijst. Bak de gehaktballetjes lekker knapperig en voeg hier dan de gesneden ui, knoflook en de chinese groenten (of zelfgesneden groenten) aan toe. Roer bak tot de groenten lekker knapperig en gaar zijn. Kruid met peper, zout, kerriepoeder, sambal en een scheutje ketjap. Maak intussen de satesaus klaar. Schep de rijst op de borden, doe hier het groenten/gehaktballenmengsel overheen en overgiet het geheel met de satesaus en evt. nog een scheutje ketjap of chilisaus. |