Rijstschotel met gehaktballetjes en satesaus van Marlies
Ingredienten: (2 pers.):
400 gr. rundergehakt
Zakje nasikruiden (conimex)
1 ei
(Basmati)rijst
1 ui
knoflookteentje
Zakje chinese groenten of gesneden prei, champignons, paprika en tauge
Zakje of blikje satesaus
Ketjap
Sambal
Zout, peper, kerriepoeder
Bereiding:
Meng het gehakt met 1 ei en het zakje nasikruiden en draai hier kleine gehaktballetjes van. Kook de rijst. Bak de gehaktballetjes lekker knapperig en voeg hier dan de gesneden ui, knoflook en de chinese groenten (of zelfgesneden groenten) aan toe. Roer bak tot de groenten lekker knapperig en gaar zijn. Kruid met peper, zout, kerriepoeder, sambal en een scheutje ketjap. Maak intussen de satesaus klaar. Schep de rijst op de borden, doe hier het groenten/gehaktballenmengsel overheen en overgiet het geheel met de satesaus en evt. nog een scheutje ketjap of chilisaus.
Receptnummer: 1746 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Ik gooi soms nog een handje cashewnoten over het gerecht heen, dat smaakt hartstikke lekker bij de satesaus. Satesaus uit een zakje maak ik zelf altijd nog wat meer op smaak met sambal, ketjap en knoflookpoeder. Anders heeft het zo'n flauwe smaak.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept