Romige bonenschotel met spek en worst
Ingredienten: (4 pers.):
1 blik bruine bonen (850 gr.)
250 gr. winterwortel
2 uien
1 magere rookworst (250 gr.)
50 gr. boter
50 gr. magere spekreepjes
1 pot witte bonen (720 gr.)
1 blikje tomatenpuree (68 gr.)
1,5 dl Campina Room Culinair
peper
Bereiding:
Laat de bruine bonen goed uitlekken. Maak de wortel schoon en snijd hem in dunne plakjes. Pel en snijd de uien in ringen. Snijd de worst in plakjes, Verhit 30 gr. boter in een ruime pan en bak de spekreepjes al omscheppend bruin. Voeg de wortel toe en bak 5 min. mee. Schep de bonen, de worst, de puree en de Campina Room Culinair erdoor en warm goed door Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de uiringen goudbruin. Breng het gerecht op smaak met wat peper. Verdeel de uien erover.
Receptnummer: 178 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Matthijs Kortlevers
Opmerking:
Met dank aan Campina Melkunie voor de toestemming voor het plaatsen van dit Campina Room Culinair recept. Kijk ook even op de Campina Melkunie site: http://www.campina.nl
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept