Ingredienten: (4 pers.):
4 kipdrumsticks
4 runderworstjes
1 gesnipperde ui
1 rode paprika in blokjes
2 geperste knoflookteentjes
2 tomaten in stukjes
500 gr. rijst
1 liter kippebouillon (van 2 bouillonblokjes)
1/2 tl safraan
1/2 tl paprikapoeder
zout naar smaak
3 el olie | Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipdrumsticks en de runderworstjes bruin. Neem ze uit de pan en bak in dezelfde olie op hoog vuur de gesnipperde ui, de in blokjes gesneden paprika en de 2 geperste knoflookteentjes +/- 3 minuten. Voeg de 2 in stukjes gesneden tomaten en de rijst toe en bak +/- 2 minuten. Voeg de bouillon, safraan, paprikapoeder en zout toe. Leg de worstjes en de kip erbovenop. Bak op laag vuur afgedekt in +/- 20 minuten gaar. |