Nieuws   Zoeken 

Tiny's pittige andijviestamppot met spekkies
Ingredienten: (4 pers.):
1,5 kg aardappelen
250 gr dobbelsteentjes rookspek
1 ui
1 teen knoflook
500 gr andijvie
1 eetlepel aromat
ca. 1 dl melk
1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)
1 eetlepel Franse mosterd
vers gemalen zwarte peper
nootmuskaat
maggi
Bereiding:
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in weinig water in ca. 25 minuten gaar.
Bak ondertussen de spekblokjes uit in een braadpan.
Pel en snipper de ui.
Verhit 1 eetlepel van het spekvet in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig.
Pers de teen knoflook erboven uit.
Was de andijvie en snijd de bladeren in dunne reepjes.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er het spekvet en zoveel melk door dat er een smeuige puree ontstaat.
Roer de aromat, mierikswotel, mosterd, uitgebakken spekkies en het gefruite uitje erdoor.
Breng de puree op smaak met peper, nootmuskaat en maggi.
Roer de kleingesneden andijvie erdoor en warm de stamppot nog heel even op. Eet hier speklapjes bij, mmmmmmm heerlijk!
Receptnummer: 1807 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Tiny Keyser
Opmerking:
Als je geen andijvie lust, moet je dit recept echt eens proberen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept