Ingredienten: (4 pers.):
4 kippenboutjes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 grote ui
20 olijfjes (gevuld met amandel)
1 teentje knoflook
3 tomaten
3 el sambal (oelek)
scheutje sherry (dry)
2 gedroogde spaanse pepertjes
(alleen als je van echt pittig houd)
3 el olijfolie
Peper en zout
beetje peterselie
pak gele rijst | Bereiding:
Kook rijst met een beetje zout en safraan (tevens is safraanrijst direct te koop)
smeer de kippenboutjes in met de sambal en bak ze krokant in de olie, voeg de ui in grote partjes toe, snijd de paprika in ringen en bak ze in het geheel mee; voeg de knoflook, olijven en de tomaat in stukjes toe, laat het geheel circa vijf minuten lekker aanbraden, blus het geheel met een beetje sherry en voeg naar smaak de pepertjes, peterselie en zout toe; laat het geheel een klein kwartiertje sudderen. (in de tussentijd rijpt de rijst)
Combineer dit gerecht met een wortelsalade en schenk er een zalige Rioja wijn bij, zaaalig
|