Aardappel-worstsalade
Ingredienten: (4 pers.):
1,5 kg (stevige) aardappelen
0,125 l vleesbouillon (tablet)
1 ui,
4 stengels bleekselderij
1,5 dl Campina Room Fris
5 el mayonaise
1 el mosterd
versgemalen zwarte peper, zout
0,5 tl venkelzaadjes
2 el citroensap
1 grote appel
200 gr. ham
1 blikje cocktail worstjes
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar. Snijd ze in plakjes. Schenk de bouillon erover en laat ze afkoelen. Pel en snipper intussen de ui. Snijd de schoongemaakte bleekselderij in kleine stukjes, Roer de Campina Room Fris met de mayonaise, mosterd, zout, peper, venkelzaadjes en het citroensap door elkaar. Snijd de geschilde appel in blokjes en meng die direct door de saus, Snijd de cocktailworstjes en ham in blokjes. Meng in een grote schaal de aardappelen, ui, bleekselderij en worst door elkaar. Schenk het sausje erover en schep alles voorzichtig om, Laat de saus minstens 1 uur intrekken.
Receptnummer: 188 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: Matthijs Kortlevers
Opmerking:
Lekker bij de barbecue, Met dank aan Campina Melkunie voor de toestemming voor het plaatsen van dit Campina Room Fris recept. Kijk ook even op de Campina Melkunie site: http://www.campina.nl
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept