Nieuws   Zoeken 

Champignons roerbak hapje van Cas
Ingredienten: (2 pers.):
champignons (1 bakje voor 2 personen)
uitjes (1 p.p.)
groot pak roerbak groente (maakt niet veel uit welk type)
gedroogde gebakken uitjes
rijst
chili saus of ketjap
Bereiding:
Roerbak champignons en uitjes tot de uitjes glazig zijn. Voeg de roerbak groente toe en bak dit nog even door. Doe nu de ketjap erin als je die wilt gebruiken en bak nog even door.
Dien dit op met rijst en strooi de gabakken uitjes erover. Na het opdienen eventueel de chilisaus erbij.
In plaats van de rijst "normaal" koken doe het eens zo: snipper een ui, verhit een bodempje olie in je rijstpan. doe de uitjes in de olie en laat even lekker spetteren. als de uitjes glazig zijn gooi je de droge rijst erin (neem zilvervlies !). water erbij tot 2 vingers bover de rijst. als het water kookt de rijst op een laag pitje laten pruttelen met de deksel op de pan. als het water op is is de rijst klaar (je kan ook proeven "al dente" ). De rijst heeft nu meer smaak, en is sneller klaar.
Receptnummer: 1896 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Cas
Opmerking:
Je kan ook de groente prut even afblussen met water, witte wijn of iets anders voor het opdienen, dan krijgt het een tjap-tjoy achtige "look" na even stomen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept