Marlies overheerlijke spinazietaart
Ingredienten: (3 pers.):
400 gram rundergehakt
2 uien
1 knofklookteentje
bakje champignons
aardappelpuree kaas (van Maggi)
200 ml. melk
1 pak diepvriesspinazie (450 gram)
geraspte oude kaas
peper, zout, kerrie
Bereiding:
Rul het gehakt en kruidt het met de peper, zout en kerriepoeder. Voeg het gesneden knoflookteentje en de fijngesneden uien toe. Even aan laten bakken en dan de champignons (in kwarten gesneden) toevoegen. Intussen de spinazie ontdooien (gewoon een paar minuten in de magnetron) en de aardappelpuree maken (gewoon uit een zakje met water en melk). In een ovenschotel achtereenvolgens het gehakt/champignonsmengsel, de spinazie en de aardappelpuree doen. Tot slot flink wat geraspte kaas over de aardappelpuree heen doen en ongeveer 20 minuten in de oven zetten tot het geheel een goudbruin korstje heeft.
Receptnummer: 1911 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Ik mag misschien geen reclame maken, maar die aardappelpuree kaas van Maggi is zo superlekker. Als je die eenmaal geproefd hebt, ga je nooit meer zelf met gekookte aardappelen, melk en een stamper aan de slag! Je kunt de aardappelpuree trouwens nog lekkerder maken door er nog een klontje boter, wat geraspte kaas en flink wat chilipoeder doorheen te roeren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept