Ingredienten: (4 pers.):
4 kuikenbouten
zout en peper
4 el olijfolie
1 kleingesneden ui
1 uitgeperst teentje knoflook
1 in plakjes gesneden worteltje
1 el bloem
1 dl. kippebouillon
1,5 dl droge witte wijn
0,5 dl. cognac
2 el fijngehakte peterselie | Bereiding:
Bestrooi de bouten met zout en peper. Verhit de olie en bak de kip rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en fruit deze ca. 3 minuten mee. Roer de bloem erdoor. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de bouillon, witte wijn en cognac toe tot een gebonden geheel is ontstaan. Voeg 1 el peterselie toe plus wat zout en peper. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het gerecht ca. 45 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Leg de kip op een schaal, schenk de saus erover en bestrooi het met de rest van de peterselie. Lekker met pasta en een salade. |