Linda's lekkerste zuurkool-ovenschotel!
Ingredienten: (3 pers.):
450 gr. zuurkool
75 gr. rozijnen
4 ananasschijven
350 gr. gekruid gehakt
1/3 van een rode paprika
1/3 van een groene paprika
1/3 van een gele paprika
1 ui
1 potje champignons
aardappelpuree
boter
plakken gele kaas of geraspte kaas,
of een losgeklopt ei, als je niet van kaas houdt.
Bereiding:
Maak de aardappelpuree zelf of gebruik kant-en-klare puree uit een pakje.
Zet de zuurkool op en laat dit 10 min. koken.
Bak de gesnipperde ui, voeg het gehakt toe als de ui mooi goudbruin is, bak het gehakt rul.
Snij de paprika's in kleine stukjes en voeg deze eraan toe, samen met de champignons. Even door laten sudderen.
Giet de zuurkool af en schep de gesneden ananas met de (gewassen) rozynen erdoor. Doe de zuurkool in de ingevette ovenschaal, schep daarop het gehaktmengsel en eindig met de puree.
Leg de kaasplakken of geraspte kaas erover of bestrijk de puree met een laagje losgeklopt ei.
Als het gerecht warm in de (voorverwarmde) oven gaat hoeft het alleen nog even onder de grill of op 220 graden midden in de oven totdat er een goudbruin korstje op zit.
Receptnummer: 1929 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Linda
Opmerking:
Kan ook heel goed een dag eerder klaargemaakt worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept