zuurkoolschotel van Mari
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg. zuurkool
2 uien
50 gr. boter
10 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
5 peperkorrels
2 dl bouillon
2 appels
4 varkensribbetjes of plakken-
casselerib 125 gram
4 doorregen speklapjes 200 gr.
4 kleine knakworstjes
2,5 dl droge witte wijn
1/2 dl kirsch
Bereiding:
haal de zuurkool een beetje los, pel de uien en snijd ze in ringen. verhit de boter en bak de uien goudbruin. voeg de zuurkool, jeneverbessen, de laurierblaadjes en de peperkorrels toe. roerbak dit mengsel 5 min. giet de bouillon erbij. schil de appels en rasp ze grof. schep de appelrasp door de zuurkool en laat alles zachtjes 10 min stoven. leg de ribbetjes, de speklapjes en de worstjes op de zuurkool en laat alles met de deksel op de pan in 15 min garen. haal het vlees en de laurierblaadjes eruit. roer de witte wijn door de zuurkool. leg de zuurkool op een voor verwarmde schaal, giet de kirsch erover heen en leg de vleessoorten erop.
Receptnummer: 1945 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: mari
Opmerking:
PRESENTEER ER MOSTERD OF PICCALILLY BIJ.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept