Ingredienten: (4 pers.):
1 ½ kg aardappels
melk/boter
750 gr. witlof
½ rode, ½ groene, ½ gele paprika
olijfolie
400 gr. gehakt
1 ui
boter
tomatenpuree klein blikje
100 gr. verse roomkaas (zonder kruiden)
100 gr. geraspte jonge kaas
zout/peper | Bereiding:
Aardappelen schillen en koken. Ondertussen de paprika's in stukjes en in de olijfolie fruiten. Uitje in stukjes en in boter bakken, gehakt erbij en mooi bruin bakken, de tomatenpuree hierdoor en op smaak brengen met peper/zout. Oven voorverwarmen 175 graden.
De witlof wassen en in reepjes snijden. Dan van de aardappelen puree maken (boter/melk erdoor) en de witlof hierdoor mengen samen met de paprika's.
In ovenschaal, laag witlof/paprikastamppot, de gehakt en weer een laag witlof/paprikastamppot.
Afdekken met plakjes roomkaas en daaroverheen de geraspte kaas. In oven totdat de er een mooie goudbruine korst ontstaatl
|