Hanneke's Engels grill-ontbijt met worst, bacon en spiegelei
Ingredienten: (4 pers.):
8 plakje bacon
8 stuks boterham
12 stuks champignons
4 stuks ei
olie
snufje peper
4 stuks tomaat
8 stuks worst (kleine worstjes: chipolata, verse, kalfsworstjes)
snufje zout
Bereiding:
Lekkere informatie over worstjes:
Worstjes zijn er in vele smaken en maten:
Chipolata (runder-, kalf-, varkens-, lamsworstjes).
Bereiding: bestrijk de worstjes met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden.
Verse worstjes (runder-, varken-, kalfworstjes) lijken op dunnesaucijsjes.
Bereiding:
leg de worstjes 15 minuten in een laag
bijna kokend water. Depze droog, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze in een koekenpan
of onder de grill rondom bruin worden.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaten.
Snijd de stelen van de champignons.
Leg de worstjes en de bacon op het rooster van de grill. Leg de champignons en de tomaten er met de snijkant naar boven naast.Bestrijk de worstjes, de champignons en de tomaten met een beetje olie.
Laat alles onder de hete grill lichtbruin worden. Keer alle ingrediŽnten,behalve de tomaten, tussentijds geregeld om.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de eieren, zorg dat de dooier heel blijft. Rooster de boterhammen.
Leg de eieren op 4 warme borden en leg de worstjes, de bacon, de tomaten en champignons ernaast.
Receptnummer: 1993 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Geef de toost er apart bij en voeg aan tafel zout en peper naar smaak toe.
meestal doen wij dit grilontbijt wat later op de zondagmorgen of de zaterdagavond als avondmaaltijd
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept