Nieuws   Zoeken 

Mieke's moeder kippenragout
Ingredienten: (4 pers.):
ong.half pond kipfilet (mag ook meer)
50 gr bloem
50 gr boter
kerrie, zout
bieslook of iets anders groens
champignons(ik doe uit blik)
Bereiding:
Kip met water en wat zout aan de kook brengen en 1 min laten koken.Dan kan gas uit, wel kip nog in de bouillon laten liggen, dan wordt het vanzelf gaar en niet zo droog. In braadpan boter smelten, kerrie even meelaten fruiten. Bloem erbij, goed door elkaar mengen, tot het een dikke bal is. Bouillon er in gedeeltes bij en steed goed doorroeren. Pas nieuwe bouillon erbij als het een egale massa is.Mocht je vocht tekort komen dan kan er ook melk bij. Kip kleinsnijden en samen met de (gare) champignons toevoegen. Groene kruiden erbij voor "het gezicht".
Receptnummer: 2003 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: mieke schuitemaker
Opmerking:
Je kan er ook fijngesneden paprika en/of een blikje mais/doppertjes doordoen,ziet er hardstikke leuk uit.
Lekker bij rijst. Of op een toostje , maar dan maak ik het wel wat dikker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept