Nieuws   Zoeken 

Gezellige gevulde tomaten van Paquita
Ingredienten: (4 pers.):
Rijst voor 4 personen
4 grote vleestomaten
500 gr. gehakt
1 ui
1/2 pakje verse groentemix voor macaroni
1 zakje mix voor macaroni (kruiden)
knoflook (in olie uit een potje, naar smaak)
1 klein blikje tomatenpuree
100 gr.geraspte kaas
Wijn of bier
zoutjes of chips
een recente krant
Bereiding:
Zet de rijst op en laat deze koken (meestal 8 minuten), nagaren hoeft niet. Braad het gehakt bruin, voeg een gesnipperde ui en knoflook en groente toe. Voeg de kruidenmix en tomatenpuree toe,evt. nog een beetje water. Snij de kapjes van de tomaten, schep het vruchtvlees eruit, snij het klein en voeg toe aan het prutje. Vul een ronde ovenschaal (liefst met deksel) met rijst, zet daarin de 4 tomaten gezellig neer. Vul ze met het prutje, het mag er wat overheen komen. Zet de kapjes op de tomaten. Schenk een wijntje of biertje in en eet wat zoutjes of chips terwijl je de krant leest. Ca. 25 minuten in de oven op 160 graden evt. in de combimagnetron gaat het sneller. Strooi vlak voor het serveren de kaas op de kapjes van de tomaten.
Receptnummer: 2051 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Paquita
Opmerking:
Lekker en ziet er gezellig uit!! En je bent gelijk bij met het nieuws!!! Omdat mijn kinderen (3 en 6) altijd mee-eten zijn mijn recepten niet pittig gekruid. Zo leren ze wel alles eten!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept